KEUKENRENOVATIE GRONINGEN, BETAALBARE OPLOSSING

Er zijn maar weinig mensen die weten dat een keukenrenovatie heel effectief kan zijn wanneer hun budget het niet toelaat om te investeren in een compleet nieuwe keuken. Wij kunnen u ook uitstekend helpen bij het renoveren van uw huidige keuken.

 

Wat kun je doen aan verouderde apparatuur?

Je geeft je keuken al een facelift door nieuwe apparatuur te plaatsen.
Wij leveren o.a. merken als AEG, Atag, Bauknecht, Bosch, BORA, Gaggenau, KitchenAid, Neff, Novy, Samsung, Siemens, Stoves, Whirlpool en meer.

 

Ovens/magnetrons

Zo zou je bijvoorbeeld je oven of magnetron kunnen vernieuwen. De ruimte die je daarvoor hebt zou geen probleem hoeven zijn. Voor de gangbare merken ovens gelden in 95% van de gevallen standaard nismaten. Nieuwe ovens worden nog steeds zo gefabriceerd dat ze in de standaard nis van 45 cm of 60 cm passen. Dit geldt ook vaak voor combi-magnetrons met draaiplateaus.

 

Noviteiten zoals combi-stoomovens en koffiemachines

Ook zou je je keuken kunnen moderniseren met hippe apparatuur. De nieuwste trend op het gebied van koken is de combi-stoomoven. De meeste combi-stoomovens worden geleverd in de standaard afmetingen van ovens en passen dus gewoon in je keuken. Wil je een trendy koffiemachine ingebouwd hebben? Ook in bestaande keukens is dit veelal mogelijk.

 

Geen gaskookplaat maar inductiekookplaat

Was je sinds jaar en dag gewend om op gas te koken, de inductiekookplaat wint terrein. Je kunt je kookwijze veranderen zonder je complete keuken eruit te slopen. Een inductiekookplaat past veelal in de uitsparing van een gaskookplaat. Wel heb je in 99% van de gevallen een extra groep nodig in je meterkast. Deze groep kan ook gebruikt worden voor keramisch koken. En inductiekoken vereist speciale pannen. Check eventjes of je de juiste pannen in bezit hebt. Indien u hierbij hulp nodig hebt, helpen wij u graag. Voor diegene waarbij de groepenkast niet uit te breiden is, of deze verouderd is, zijn vaak ook mogelijkheden om toch de transitie naar inductie te maken.

 

Weg met de waterkoker, Quooker in je keuken

Vroeger zette je een fluitketel op om water te verwarmen, later kon dat ook met een waterkoker. Tegenwoordig zijn er Quookers, kranen met warm, koud èn kokend water. Deze zijn gewoon te monteren in je keuken, je moet alleen je huidige kraan verwijderen. Daarnaast is er een boiler nodig in je gootsteenkastje voor het kokende water. Ben je niet zo handig? Laat ons dit voor je verzorgen.

 

Keuken uitbreiden met een vaatwasser

Het scheelt al veel afwasergernis wanneer je een vaatwasser hebt draaien. Ook in bestaande keukens kan deze ingebouwd worden. Ze passen gewoon in standaard kastjes van 45 cm of 60 cm breed. Hiervoor moet het binnenwerk van het kastje verwijderd worden en er is een ander front nodig. De aansluiting en de afvoer van de vaatwasser worden in het kastje links of rechts aangebracht.

Wij kunnen u voorzien van de juiste apparaten van vele bekende merken. Meer info? mail ons info@aksnoord.nl.

 

Hoe geef je je bestaande keuken een eigentijdse uitstraling?

 

Nieuw aanrechtblad in oude keuken

Met een nieuw aanrechtblad geef je je keuken al een totaal andere look. Er zijn tal van mogelijkheden in marmer, hardsteen, beton en composiet. Op onze website vind je genoeg informatie over de diverse aanrechtbladen

Vroeger hadden de aanrechtbladen een hoogte van 90 cm. Omdat de mensen steeds langer worden, worden de huidige aanrechtbladen standaard op 91 of 96 cm gemonteerd. In een oude keuken kan dus nog heel goed aan lager aanrechtblad voorkomen. Je kunt dit oplossen door een nieuw aanrechtblad te kiezen met een dikker werkblad van 6 cm of 10 cm. Wel zul je dan je achterwand opnieuw moeten betegelen, omdat de onderste tegelrand altijd precies aansluit op het aanrechtblad.

 

Folie dat loslaat op kastdeurtjes.

Nieuwe keuken? Nieuwe deuren? Nieuw folie? Laten spuiten?
Omkrullend folie ziet er lelijk uit. Vaak heeft dit te maken met gassen die uit het basismateriaal van de kastdeuren worden gewrongen, waardoor het folie loslaat. Maar er valt iets aan te doen, en je hoeft niet je complete keuken te vervangen. Wanneer je nieuwe deurtjes bestelt, is het probleem verholpen.

Eventueel kun je nieuw folie laten plaatsen. Er zijn kunststofbedrijven die zich hierop toeleggen. Dit is echter een behoorlijk intensief proces en bijna net zo duur als nieuwe kastdeurtjes. Dan is het nog maar de vraag of het probleem niet terugkomt. Het folie liet immers niet voor niks los.

Wij kunnen u ook aanbieden om de keukendeuren opnieuw te laten lakken.

Wij komen dan uw oude deurtjes ophalen, verwijderen de folie en spuiten deze in de door u te kiezen kleur (RAL of Sikkens) De kosten per paneel liggen gemiddeld op 80 euro voor mat en 100 euro voor hoogglans kleuren. Afhankelijk van hoe oud de woning is valt een dergelijke renovatie onder het lage of hoge BTW tarief.

 

Van oudHollands… naar design

Ben je de stijl van je keuken zat, en wil je niet investeren in een compleet nieuwe keuken? Met een paar handige foefjes kun je je keuken een modernere uitstraling geven. Heb je nog een uitrekbare afzuigkap? Plaats er een schouw omheen. Er zijn designschouwen die eenvoudig te plaatsen zijn. En verwijder de krans- en sierlijsten uit je keuken. Dit geeft een strakker aanzien. Ook kun je nog je tl-verlichting door spotjes vervangen. Moet je zien wat voor effect dat geeft!